Gott och blandat......

Här blir man kallad än för det ena än för det andra, bara för att man ej uppdaterar sig ofta nog.... skojar bara med Er....
Här kommer det lite gott och blandat:
Var till kalix med sonen och fick annan medicin för pollen allergin. Sedan styrde vi vår kosa till Lule, där inhandlades det skor till de minsta, det blev både gympaskor och stövlar, det är tur att skokanonen finns....
Efter det så åkte vi till de storaflickorna, där fick Kalle börja uppdataera datorn, för det behövdes verkligen.
Vi andra fikade hallon/blåbärs- och choklad muffins, det var smarrigt.
Sedan åkte min äkta hälft och Anna till Pite och hämtade en 21 tums skärm till våran dator och den är stor....
Jag och Anton stannade hos flickorna men blev lämnade ensamma för de skulle på crusing i Pite. Vi promenerade runt i Gammelstan och hämtade pizza som var super god...
Idag är det glada vappen som Elli kallar den, då ska vi till Kärrbäck för att lämna Anna till Linda, vi andra drar söder ut, till min mor och far i Keräsjoki och senare till Kalles mor och far i Keräsjänkkä.
Har gjort smörgåstårta som ska tas med till Lule imorgon, flickorna har problem än med datorn, så Kalle måste fixa denna.
Nu måste jag sluta för Anton står och trampar i hallen, han vill ut och åka cykel efter vägen och då promenerar jag. Vi hörs!!!!!!

Äntligen hemma !!!!!!!!!

Var till Lule igår och när vi var i Kalix så ringde Anton och sa att det blev strömavbrott, så jag bad honom att gå ut i trapphuset och kolla om det lyste där och det gjorde det. Så då hann jag tänka många elaka tankar om Lulebo och ifall de inte hade lämnat in anmälan att vi hade fått denna lägenhet, så jag sa till ungarna att jag ringer när vi kommer dit. När vi kom dit så rinde jag upp Lulebo och blev kopplad till felanmälan och sa mitt ärende, då sa den trevliga mannen i andra änden av luren att har du kollat???? om det har gått en säkring, det hade jag inte ens tänkt på och givetvis så var det 2 säkringar som hade löst ut.Sedan satte vi upp gardinerna ,hon är så lycklig över den nya lägenheten.
Jag hade gjort chili som vi åt och sedan drog vi ut till Storheden för att handla lite.
När min lilla syster kom och hälsade på så ringde Kalles far och sa att vi skulle åka till Boden där Kalles farbror bor(han är 76år och kör ej bil någe mer)han skulle ge bort sin bil till oss, klart att vi åkte dit, det är en Citroen Xantia-97 årsmodell. Ibland ska man ha tur eller hur !!!!Det är några småfel på bilen, men min gubbe kan säkert klara av att laga dessa. Nu har jag skrivit av mig för denna gång vi hörs alla bloggare och gå ut i solen.

Pust och stön.....

Nu har vi flyttat flickorna,men det tog en väldigt lång tid, för lägenheten var ej helt tömd och besiktad så då fick man bli arg och prata SVENSKA till människorna på Lulebo, vi fick börja inflyttningen vid 16.00 och det var klart vid ca 20.00.
Lägenheten var jätte fin och låg på botten plan, så vi behövde inte bära uppåt i några trappor, det var skönt (för på det gamla stället var det 17x3 trappavsatser)då kan ni nog tänka hur glad man blev med bottenvåningen.
Har lagat mat för vi ska åka och hämta Anton hos flickorna (har gjort chili con carne)tänkte ta med oxå.
Ska fixa gardinstänger och gardiner till lägenheten,Karro har valt tyget och den är fin.
Måste sluta nu för snart börjar trädgårdsprogrammet på 4:an.
Vi kanske syns hos Agnes på lördag endel av oss, annars så hörs vi andra på bloggen......

Glad påsk !!!!

Glad påsk på er alla bloggare!!!

Här får man passa på att ta datorn när den blir fri.
Har haft huset fullt med kära och nära tills idag, då de for till Lule och Keräsjoki.
Vi har ätit och druckit gott hela helgen, så Anton och Anna har tagit ut sin mamma på motionsrundor varje dag....
Imorgon ska vi på påskbuffe till moder och fader i Keräsjoki.
På tisdag åker vi söder ut för att tömma den gamla lägenheten och fylla den nya, jag har plockat i mina skåp och lådor så det börjar vara tomt i dessa. Det var bra sa Kalle och tittade in i skåpen(nu finns det bra med plats)sa han, men jag sa att nu kan jag köpa lite nytt..... behöver jag säga vad han sa då......
Karro håller på att göra hallonsmoothies till oss.....mums....mmmmmmmm.
Ska fortsätta att se på lilla Jönsson ligan, vi hörs kära bloggare

Måndagskväll !!!!!

Så har denna helg också gått.
Skottade snö igår och det var tungt och blött, fick byta jacka 2 gånger.
Sedan hämtade Kalle traktorn hos grannen och tog det jag inte orkade skotta, det var knappt att traktorn orkade, så blött och tungt var det.
Man borde skaffa sig en grodmans dräkt för denna årstid, till sig själv och alla ungar på skolan och förskolan.
Har faktiskt läst en hel bok denna helg ( brukar läsa böcker när jag hinner annars)men denna bok var rekomenderad av Elli och den var bra den heter Stjärnor,linser och äpplen att leva med autism.
Har börjat med en annan bok som också verkar vara intressant:En riktig människa av Gunilla Gerland, henne ska vi fara och höra på i Lule den 5 maj jag,Elli,Elisabet och Anna-Lena Iivari, det om något ska blir kul.....
Nu så ska jag gå och hälsa på John Blund, så vi ses !

Måndagskväll !!!!!

Så har denna helg också gått.
Skottade snö igår och det var tungt och blött, fick byta jacka 2 gånger.
Sedan hämtade Kalle traktorn hos grannen och tog det jag inte orkade skotta, det var knappt att traktorn orkade, så blött och tungt var det.
Man borde skaffa sig en grodmans dräkt för denna årstid, till sig själv och alla ungar på skolan och förskolan.
Har faktiskt läst en hel bok denna helg ( brukar läsa böcker när jag hinner annars)men denna bok var rekomenderad av Elli och den var bra den heter Stjärnor,linser och äpplen att leva med autism.
Har börjat med en annan bok som också verkar vara intressant:En riktig människa av Gunilla Gerland, henne ska vi fara och höra på i Lule den 5 maj jag,Elli,Elisabet och Anna-Lena Iivari, det om någotska blir kul.....
Nu så ska jag gå och hälsa på John Blund, så vi ses !

Hipp Hurra !!!!

Äntligen har vi fått ett eget kontrakt på en lägenhet åt flickorna i Luleå.
Så nu blir det till att flytta dom, men det blit först till påsklovet som tur är.
Gud vad jag är GLAD och en stor sten har fallit från hjärtat, tänkte att nu har detta ordnat sig iallafall.
Karolina som är hemma för närvarande och det är jätte roligt, blev så glad att hon övertalade Kalle att åka in till stan för att köpa pizza, hon ville fira !
Samtalade med en del av bloggarna idag på jobbet och de tyckte att man borde uppdatera sig oftare, men vad gör man när tänket tar stopp ibland!!!
Ska väl försöka uppdatera mig oftare, men lovar inget......
Igåg kväll så var vi och spelade upp delar av showen, på Folkets Hus för Konsum stämmans medlemmar och det gick bra och det var jätteroligt, men väntan att få börja spela den tog tid, vi var där ca halv 6 och stämman började typ 7, men som en del pensionärer är så ska en del vara ute i god tid. Var hemma först vid ca 22.45 så imorse var man mör i kroppen.
Våran lilla katt har börjat få vårkänslor så hon jamar och har sig på golvet (tänker inte ta efter henne om det nu är någon som skulle få för sig detta). Nu kom e hem med pizzorna så ni må ha de tills vi hörs nästa gång!!!!!

Sofia och Christoffer.

32335-4


klänningen i full skala

klänningen i full skala


Sofias balklänning

Sofias balklänning


Skepp ohoj!!!!

Här hemma har det vart full rulle hela dagarna.
De stora barnen har vart hem och de lämnade en av dom hemma.
Hon (karro) ska vara hemma några dagar, det är jätte roligt. Igår var vi till de äldre av familjen Flygel, vi blev bjudan på jättegod köttgryta och kasslerlåda, mums filibaba.....
I måndags så köpte vi en balklänning åt Sofia, för i Luleå är det mer tradition med studentbaler osv.
Tänker sätta in bilden om jag kan, annars får jag ta hjälp av Karro.