Fyra generationer

Fyra generationer
Här sitter vi fyra generationer !
Sofia, jag med Tindra och gammelmormor Barbro!image27
Här sitter morfar med Tindra, Sofia och gammelfarmor Dagny!
Igår hade ungarna loppis i lillstugan,det gick väl sådär tyckte Anton!
Har gjort fint ute på gården och var senare och städade på gravarna, idag ska lycktorna på plats på gravarna!
Kalle var i tisdags och hämtade en bil från Gällivare så nu har vi var sin bil och det är skönt!
Få se i morgon om Ekforsaren stänger strömmen på skolan?
Anna har vart på gudstjänst i dag med Lisa, de har börjat läsa till konfirmationen.
Måste sluta nu för denna gång, men ha de bra alla som läser bloggen!!!!

Dopet

32335-24
Här får lillan vatten på huvudet och sitt namn: Tindra, Maria, Isabella,
lillan hon sov mest hela tiden, men när den "klumpiga" prästen tog henne i famnen så tittade gumman på henne, min syster sa att om hon tappar henne så rusar hon dit och ger henne en upercut, det gick bra men visst var vi rädda att hon skulle klanta till det!!! Psalmerna hade vi aldrig hört o det var tre sådana!!! Ingen tryggare kan ingen vara!
Dopfikat intog vi i en lokal som var i närheten var de bor! Först var det hälsand på de andra som vi inte sett utom Christoffers mamma o hennes "kille". Det  var två sorters smörgåstårtor, rosa prinsesstårtor, muffins, potatisbakelser och moccarutor, nog var det smarrigt alltid, man åt så att magen stod i fyra hörn.
Till saken hör att när vi kom in i lokalen så luktade det gammal surströmming, de före oss hade inte tagit ut soporna!!! Vi fick börja vädra, men det hjälpte bara för stunden!!!
Efter fikat började föräldrarna (pappan öppna och mamman fixade ihop kuvert med present) presenterna till lillan,
hon fick kläder, smycken, fotoramar, gosedjur, pengar och en höstol.
Vi tog 4 generationers kort oxå! Lillan somnade i min famn o sov där tills vi skulle åka hemåt! Jag får ju träffa gumman nästa lördag igen!
Vi tog en omväg hem för vi körde till Sunderby sjukhus och hälsade på Kalles farbror som hade blivit dålig,han var på bättringsväg men de vet ej vad som är fel, benen vill inte bära mer?!!! Han blev så glad att det kom tårar när han såg oss!!!
Nu måste jag börja röja i huset och baka en potatisbakelse åt Karro hon fyller snart år!!!!
Vi ses när vi ses!!!!

Huga va kallt!

I början av veckan hade man ju förmånen att få åka med Antons klass till Jakobstad, "herregud" vilket mottagande vi fick, man kände sig som en kunglighet, de hade flaggat för oss på några skolor som vi besökte och kanonsalut 3 stycken till antalet fick vi när vi besökte Oravais slagfält. Jättefin guidad tur och kunnigt folk som kunde berätta så att ungarna hängde med!
Ungarna var jätteduktiga inget gnäll o bråk utan de uppförde sig jättebra, lite högljutt var det i buss och i stugan innan sängdags, suveräna ungar!
Håller på att förbereda inför dop nästa lördag, har lovat att baka lite fika, Sofia älskar "potatisbakelserna" så jag ska göra några stycken plus några pajer!
Var på Säästö Tex igår och hittade en fin klänning och annat smått och gott åt prinsessan, längtar redan till lördag!
Annars så händer det inte så mycket, syster min har kommit hem från Kreta och var jätte brun och glad men lättad för det hade varit jättevarmt, nu har man någon att prata med det var lite torftigt med detta när de var borta! Men nu är ordningen återställd som man brukar säga!!!!!
Nu ropar Anton att filmen i tv 1000 börjar, så kära bloggisar vi ses!!!!